Tidak Jumpa apa yang anda cari? Cari artikel lain di blog Ini

Kolesterol Tinggi Dalam Darah - Usahakan Untuk Menurunkannya.

Kolesterol dikatakan amat berbahaya kepada kesihatan. Kenapa? Dikatakan pengumpulan kolesterol didalam darah akan mengakibatkan saluran darah ke jantung menyempit. Kesannya jantung terpaksa bekerja kuat untuk menambah tekanan darah. Jika tidak dikawal endapan kolesterol ini akan menyumbat saluran darah dan mengakibatkan jantung gagal mengepam darah ke seluruh badan. Inilah yang amat digeruni oleh semua orang.
Jika diet kita lebih kepada makanan berdaging dan sea food maka tentulah paras kolesterol akan meningkat tinggi. Tetapi jika kita seimbangkan dengan mengambil sayur-sayuran seperti ulam-ulam mentah maka perkara ini dapat di kawal. Namun jika paras berada di kedudukan tinggi maka masa yang perlu diambil mungkin lama. Bagaimana untuk mengurangkan nya pada jangka waktu yang singkat?

Ikuti masalah kolesterol yang telah menghantui hidup aku dan cara paling berkesan mengawalnya.

Pun begitu kolesterol juga diperlukan oleh badan untuk pembinaan sel-sel darah. Jika kita memusuhi kolesterol dan menurunkan hingga ke kadar yang rendah maka anda akan mengalami penyakit yang lain pula. Maka perlulah keseimbangan dalam keadaan ini.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

.

.

Disclaimer (Penafian)

Terima kasih kerana anda sudi melawat blog saya yang tak seberapa ini. Disini saya memaparkan segala maklumat dari pengalaman saya berkenaan penyakit Lukimia CML dan cara-cara menjaga diri untuk lebih sihat dan sejahtera.

Sekian.

DISCLAIMER.
Semua maklumat yang dikongsi di blog ini adalah hasil dari pengalaman dan pengetahuan penulis blog ini dan tiada kena mengena dengan sesiapa pun. Maklumat yang dikongsi disini hanya lah sekadar berkongsi pengalaman dan tidak boleh digunakan sebagai rujukan atau hujah dengan mana-mana pihak jua. Penulis tidak bertanggungjawab keatas apa-apa jua perkongsian disini yang mana jika diikuti memberikan kesan tidak baik atau kesan buruk keatas diri masing-masing. Apa yang ditulis disini hanyalah sekadar berkongsi informasi dan idea sahaja dan tidak tertakluk kepada mana-mana pihak.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...